Introductie

De survivalrunsport is een veelzijdige duursport waarbij het hardlopen wordt gecombineerd met het overwinnen van veel verschillende soorten hindernissen. Je leert technieken aan, krijgt een goede conditie, kracht en souplesse. Zodra je de beginnerstrainingen hebt doorlopen, kun je jezelf uitdagen met de vele survivalruns die landelijk worden georganiseerd. Hierbij kun je bovendien deelnemen aan verschillende klassementen:

JSR Jeugd Survivalrun (3 leeftijdscategoriën)
KSR Korte Survivalrun
MSR Middellange Survivalrun
LSR Lange Survivalrun

Meer informatie over de survivalrunsport en het lopen van wedstrijden vind je op de website van de Survivalrunbond Nederland

Sporten op maat

Kinderen, studenten en volwassenen, prestatiegericht of recreatief, iedereen kan meedoen. Wij bieden de sport op maat aan: de trainingen zijn afgestemd op de verschillende niveaus en de verschillende motieven die leden hebben om te komen trainen. Wij bieden wekelijks veel verschillende trainingen aan en leden kunnen altijd ‘vrij’ meetrainen. Surf naar meer informatie over de trainingen.

https://coqqualm.files.wordpress.com/2012/06/survivalrun.jpg© Bennie Slagers, Google Plus

Kleding

Tijdens de trainingen is het aan te bevelen je kleding aan te passen aan de weersomstandigheden. Je hebt goede hardloopschoenen nodig en een shirt met lange mouwen voorkomt dat je schaafwonden oploopt. Een (hardloop)tight biedt je optimale bewegingsvrijheid en voorkomt schaafwonden aan je benen.